NOBİLETİN
NOBİLETİN

Nobiletin; Portakal kabuğundan ekstrakte edilen polimetoksiflavonoid’tir.

Nobiletin; Portakal kabuğundan ekstrakte edilen polimetoksiflavonoid’tir.

 

 

Nobiletin molekülü, renk açıcı, beyazlatıcı özelliklere sahip bir tirozinaz inhibitörü ve melanin sentezi inhibitörüdür. Deri hücrelerinde melanin sentezini inhibe ederek leke oluşumunu engeller. İnsan cilt tabakası üzerinde leke giderici ve beyazlatıcı etkisinin yanında toksik ve tahriş edici değildir.

 

Kozmetik preparatlarda (krem, jel ve losyon formülasyonlarında) kullanılmaktadır. Leke giderici ve beyazlatıcı krem, jel ve losyonlarda kullanılan aktif maddelere göre daha etkili ve tamamen doğal bir leke giderici aktif moleküldür.